Mindfulness

Mindfulness bij stressklachten 

Een heel bijzondere ervaring, waarvan ik zonder overdrijven kan zeggen dat ze mijn leven heeft veranderd, in positieve zin. Ik dacht dat ik altijd gedoemd was een negatief ingesteld persoon te zijn, dat ik nu eenmaal zwaar op de hand was en dat voelde als een zware belasting. Nu ervaar ik alles anders en ben echt oprecht blij met wie ik ben!

(F.A.)

 

In de training mindfulness oefent u een methodiek die zeer effectief is bij stress, burn-out, piekeren, vermoeidheid, gevoelens van onvrede of gejaagdheid. Deze training werkt ook bij het daadkrachtiger maken van keuzes of bij het doorbreken van lastige denk- en gedragspatronen. 

 

Bent u bezig met morgen of gisteren? Wordt u bang voor iets wat zou kunnen gebeuren of somber over iets wat al voorbij is? Of streeft u na dat straks alles anders wordt; meer geld, meer vrije tijd of meer aanzien? Zo kan het gebeuren dat u steeds ergens anders bent, zonder dat u dat in de gaten heeft.

In deze training leert u om met aandacht in het nu te leven. Immers: het verleden is voorbij en de toekomst is niet te voorspellen; u kunt alleen maar leven in het huidige moment.

 

Werkwijze

De aandachttraining bestaat uit acht bijeenkomsten van 2.5 uur. Na de zesde trainingsbijeenkomst is er een stiltedag in het Clarissenklooster in Nijmegen. De training volgt een vast programma met daarin ook opdrachten voor thuis.

 

Data

Worden nog bekend gemaakt

 

Kosten

De kosten van de training mindfulness bedragen 475,= euro. Dit is inclusief de stiltedag in het klooster.

 

Plaats

De training vindt plaats in een kleine groep van maximaal tien mensen.