Mindfulness voor ouders

Opvoeden is een van de meest veeleisende en verantwoordelijke taken in het leven. Je doet het als ouder met veel liefde, vreugde en trots. Maar we willen ook de best mogelijke ouder zijn en dat kan een bron van stress zijn. We zorgen voor onze kinderen, we organiseren het gezinsleven en brengen dat in evenwicht met ons werk, maar vergeten voor onszelf te zorgen.

In deze training leer je anders met stress om te gaan en stress te verminderen. Het (probleem)gedrag van het kind staat niet centraal. Je leert om anders om te gaan met momenten van 'je zelfbeheersing kwijtraken', de snelle, automatische en vaak boze emotionele reacties die tot conflicten leiden.

Je leert als ouder ook te leven in dit moment. Hoe voelt het als je kind vroeg in de ochtend in je bed komt of ben je al in de 'doe-modus' of automatische piloot: we moeten douchen, aankleden, naar school en naar het werk! We denken al aan de toekomst en plannen de dag. We missen het moment van de ervaring met ons kind.

 

Werkwijze

De aandachttraining bestaat uit acht bijeenkomsten van ieder 2.5 uur. Na de zesde trainingsbijeenkomst is er een stiltedag. De training volgt een vast programma met daarin ook opdrachten voor thuis.

In een groep van gelijkgestemde ouders leer je beter omgaan met de opvoedingsstress. 

 

Data

Start januari 2021 data volgen

 

Kosten

De kosten van de training mindfulness bedragen 350,= euro. Dit is inclusief de stiltedag.

 

Plaats

De training vindt plaats in Conferentieoord De Poort in Groesbeek in een kleine groep van maximaal zes mensen.

 

Reactie van cursist na de training mindfulness bij stressklachten 

Een heel bijzondere ervaring, waarvan ik zonder overdrijven kan zeggen dat ze mijn leven heeft veranderd, in positieve zin. Ik dacht dat ik altijd gedoemd was een negatief ingesteld persoon te zijn, dat ik nu eenmaal zwaar op de hand was en dat voelde als een zware belasting. Nu ervaar ik alles anders en ben echt oprecht blij met wie ik ben!

(F.A.)